Spara pengar genom gratis snabblån

Skriven den 17 February, 2016

Vem vill inte spara pengar genom att låna billigt? Billiga eller gratis snabblån finns att hitta för den som söker. I vissa fall finns även gratis snabblån att hitta, vilket innebär att ett lån på exempelvis 3000 kronor återbetalas i sin helhet utan räntor och avgifter. Dessa gratisvarianter gäller i princip alltid endast nya kunder till låneföretagen, men varför inte ta chansen om den finns. Viktigt att tänka på är att inte välja en långivare för snabblån som har allt för mycket finstilt text i sina avtal. Ett snabblån som inte är återbetalt till fullo riskerar snabbt att växa sig större och blir på kort tid en stor skuld.

Vad är då viktigt att tänka på när man väljer ett gratis snabblån? Ett bra sätt att bilda sig en snabb uppfattning om långivaren är att söka på företagets namn på någon större sökmotor. Även Konsumentverket kan vara till hjälp för den som vill ha ytterligare information om ett företag och hur deras kunder uppfattar dem.

Tips för snabblån på minst 10 000 kronor

Gratis snabblån finns sällan för större summor pengar. Lån på 10 000 kronor eller mer kostar i regel omkring 20% av lånekostnaden, och återbetalas över 1-4 månader. Ett populärt alternativ till detta är så kallade årslån som betalas tillbaka över ett eller flera års tid. Snabblånets kostnad blir naturligtvis högre, men för många innebär det ändå fler fördelar eftersom kostnaderna blir enklare att hantera än för lån som innebär stora summor att betala av.

Om du får problem att betala

Eftersom många svenskar varje år får problem med snabblån på grund av höga kostnader är det av stor vikt att agera rätt om oturen är framme. En viktig sak att göra om kostnaderna för lånet blir för svåra att hantera är att kontakta långivarens ekonomiavdelning. Företaget vill alltid ha tillbaka pengarna de lånat ut, vilket innebär att det ofta finns utrymme för förhandling. Ring upp kundservice och berätta om din situation. Om möjligt kan det vara läge att dela upp betalningen på flera mindre delar som blir enklare att hantera.

Lämna en kommentar


Annonser

Skriv egen artikel

Vill du skriva en egen artikel precis som den du läst ovanför? Läs mer om detta här...