Gå ner i vikt - for dummies

Skriven den 31 October, 2011

För att gå ner i vikt ska du göra dig av med mer energi än vad du tar in. Det finns två sätt att lyckas med detta på, antingen så sänker du ditt energiintag, eller så ökar du förbränningen utav energi. Den vanligaste och mest optimala metoden  för att gå ner i vikt på är en kombination utav dessa, då slipper du gå runt och vara hungrig hela tiden samtidigt som du får en hälsosam viktnedgång.

Idag finns det ett överflöd utav olika dieter (både bra och dåliga, vissa har även visat sig vara farliga). Dietmetoder skapades för att vägleda dig till den rätta bantningsmetoden. Vi sorterat bort de oseriösa och farliga dieterna, för att kunna ge dig som individ en hälsosam och säker viktminskning. Alla människor är individer och har individuella egenskaper och pågrund av detta blir vi påverkade på olika sätt när vi ska gå ner i vikt. Därför kan vi inte ge garantera att alla dieter är säkra (vissa kan alltså innebära faror). En diet som påstås vara bra behöver alltså inte vara bra för just dig!

En mycket viktigt del för den som vill gå ner i vikt är att ha mål, delmål och en viktplan. Det är även bra om du sätter dig några minuter innan du börjar banta med att skriva ner några ord/punkter om varför just du vill gå ner i vikt och vad du har för förväntningar. Se till att ha realistiska mål som är möjliga att klara av, annars kommer du garanterat att bli besviken. Börja med att räkna ut vilken BMI du har idag, det finns flera sidor på nätet för att räkna ut BMI. Dessa BMI Test är i regel gratis och går snabbt att göra.

Lämna en kommentar


Annonser

Skriv egen artikel

Vill du skriva en egen artikel precis som den du läst ovanför? Läs mer om detta här...